//

Єпископу Вільямсону загрожує виключення із Братства Св. Пія Х

Єпископа Річарда Вільямсона можуть невдовзі виключити із Братства Св. Пія Х (лефевристів), – вважає провідний ватиканський журналіст Андреа Торніеллі.


Посилаючись на повідомлення німецького інтернет-сайту Kreuz.net, ватиканіст зазначає, що причиною для виключення єпископа Вільямсона з Братства є постійні акти непокори. Одним із нещодавніх їх виявів стала поїздка єпископа до Бразилії, де він уділив Таїнство миропомазання без згоди вищих наставників Братства. Він також продовжував видавати свій інформаційний бюлетень, незважаючи на заборону єпископа Бернарда Фелле, лідера лефевристів.


Єпископ Вільямсон неодноразово завдавав клопотів Братству Св. Пія Х та Ватикану своїми заявами, особливо у випадку, коли поставив під сумнів жорстокість Голокосту. Він також був одним із найбільших противників будь-яких спроб примирення між Братством та Апостольською Столицею.


У випадку виключення непокірного єпископа із Братства Св. Пія Х він, швидше за все, поведе за собою певну групу священиків та мирян, утворивши окрему організацію. Такий розвиток подій, на думку ватиканіста Торніеллі, ускладнить процес перемовин між Ватиканом та групою традиціоналістів. Але, з іншого боку, цей розкол означатиме відхід із Братства найбільш гучних опонентів примирення з Ватиканом.


За матеріалами catholicculture.org