//

Програма візиту Папи в Лорето

12 вересня була представлена програма візиту Бенедикта ХVI в Маріїнський санктуарій в Лорето. Папа його здійснити 4 жовтня для того, щоб довірити Синод Єпископів  з Нової євангелізації і Рік віри заступництву Божої Матері. Крім того, візит Понтифіка приурочений до 50-ї річниці подорожі бл. Івана XXIII в Лорето для того, щоб віддати під опіку Божої Матері II Ватиканський Собор.

 

Бенедикт ХVI прибуде в Лорето на гвинтокрилі близько 10-ї  години. Потім на площі перед Базилікою Святого Дому він очолить св. Богослужіння, в якому візьме участь близько 5 тис. віруючих. Після літургії Папа зустрінеться з кардиналами і єпископами регіону Марке, а також з організаторами візиту. Приліт Святішого Отця до Ватикану передбачений пізно ввечері.

 

Архиєпископ Лорето Джованні Танучі розповів, що Святійший Отець  "за прикладом Івана XXIII принесе з собою в Лорето молитви всієї Церкви". На його думку, це паломництво посприяє поглибленню роздумів про нову євангелізацію. Єрарх підкреслив, що подорож Папи має велике богословське та історичне значення. "Візит Івана XXIII в регіон Марке був першим візитом Папи за межі регіону Лаціо після об'єднання Італії і дав початок новому стилю роботи наступника св. Петра ", - сказав єпископ Тонучі.


Лорето є однією з найзнаменитіших італійських святинь. За традицією вважається, що саме в ній зберігається будинок, в якому жила і зустрілася з архангелом Габріелем Пресвята Діва Марія.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va