//

Вечір пам’яті Патріарха Йосифа Сліпого у Вінниці

У вівторок, 12 вересня, у рамках святкування 120-річчя з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого, у Вінниці пройшов Вечір пам’яті на тему: «Патріарх Йосиф Сліпий – Князь Церкви, мученик, державник». Він проходив у Обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К. А. Тімірязєва.


У Вечорі пам’яті брали участь громадськість міста, члени громадських організацій, студенти та викладачі університетів та парафіяни храму Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ м. Вінниці. Тут була представлена виставка творів Йосифа Сліпого та фотоекспозиція, присвячена Патріархові з однойменною назвою: «Великого бажайте!», що представляє особу Патріарха через цікаві фотоматеріали та уривки Його «Заповіту». Переповнена зала бібліотеки свідчила про розуміння значення Блаженнішого Патріарха Йосифа для всього українського народу.


Ведучим Вечору пам’яті був Ігор Олександрович Салецький – начальник Відділу у справах релігії Вінницької ОДА,  а головним запрошеним гостем був Блаженніший Архієпископ Любомир Кардинал (Гузар). Саме він міг розкрити таємничу постать Патріарха Йосифа, того стражденника і мученика за церкву і народ, оскільки Блаженніший Любомир знав особисто, був учнем і також був рукоположений самим Патріархом Йосифом (Сліпим).


На закінчення Вечора пам’яті, учасники церковного хору парафії УГКЦ м. Вінниці виконали пісню до Богородиці.
Ми вдячні Богу за можливість проведення такого заходу; усім співорганізаторам,  учасникам та гостям за молитву, працю і присутність, а в особливіший спосіб – вдячні Блаженнішому Любомиру за його присутність та свідчення.