//

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ В.Ф. ЯНУКОВИЧУ

Президенту України

Януковичу Віктору Федоровичу

01220, м. Київ,

вул. Банкова, 11

 

 

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ В.Ф. ЯНУКОВИЧУ

10 вересня 2012 року м. Львів

 

Високодостойний Пане Президенте!

 

Ми, жителі Львівщини, звертаємося до Вас з великим проханням посприяти у визволенні та захисті наших дітей, родичів, друзів і близьких, які обманним шляхом потрапили під вплив угрупування Догнала, що з міжнародними стандартами має ознаки секти.

 

Організаторами цього угрупування є: Антонін І. Догнал, громадянин Чехії, Ричард (Методiй) Шпiржик, громадянин Чехії, та Роберт (Самуїл) Обергаузер, громадянин Словаччини. Сьогодні вони перебувають в Україні незаконно.

 

Вищевказані особи  організували та здійснюють керівництво незареєстрованою групою під назвою «Українська правовірна греко-католицька церква», основною метою якої є не сповідування якогось віровчення, а очорнення та приниження віруючих християн різних конфесій.

 

Основна частина людей, які потрапили під їхній негативний вплив – це молоді довірливі хлопці та дівчата віком 18-30 років. Ці  молоді люди за якими майбутнє – стають байдужими, занедбуючи свої прямі сімейні, родинні обов’язки та обов’язки перед державою.

 

Багато з них пішли з дому, кинули роботу. Вони практично не спілкуються з рідними, їм забороняють дивитися телевізор, користуватися Інтернетом, обмежують користування телефоном, застосовують заборонені методи впливу на свідомість, що є порушенням статті 181 Кримінального кодексу України.

 

Діяльність цього угрупування дуже нагадує Біле братство, що діяло на території України у 90-х рр. ХХ ст.  

 

У діях осіб, які належать до угрупування Догнала вбачається склад злочину передбачений статтею 161 КК України «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії». Догналіти вчиняють умисні дії, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, на образу почуттів громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями. Також у своїй діяльності через проведення зібрань, розповсюдження листівок, пікетування тощо, вони нехтують законодавством України та закликають до цього громадян, тобто проводять антидержавну та антисоціальну діяльність.

 

Серед адептів цього угрупування вже відомі: випадок самогубства, захоплення незаконним способом церков, в тому числі пам’яток архітектури приватного майна та редакції.

 

Ми уже не один раз зверталися до правоохоронних органів, органів місцевого самоврядування та виконавчої влади щодо діяльності цього угрупування. На жаль жодних позитивних змін немає. Для прикладу, хоча Антонін І. Догнал в 2011 році за побиття жительки м. Львова був визнаний винним у вчиненні адміністративного правопорушення, а за порушення візового режиму засуджений до депортації з України однак сьогодні він і надалі без жодних перешкод провадить свою діяльність.

 

Пане Президенте, Ви є гарантом Конституції нашої Держави і безпеки кожного громадянина України, у своїй виборчій кампанії Ви запевняли, що почуєте кожного, тому ми наполегливо просимо Вас якнайшвидше взяти під свій контроль вирішення цієї проблеми!

 

Додаємо підписи постраждалих людей і тих хто стурбований діяльністю угрупування Догнала. Ми вимагаємо припинення незаконної його діяльності та депортації іноземців, що незаконно перебувають на території України та проводять антидержавну і антисоціальну діяльність.

 

З повагою –громадяни України

 жителі Львівщини (підписи у додатках)

 

 

Відповідь просимо надіслати у встановлений законодавством термін на адресу:

Ініціативна група

м. Львів, вул. Плугова 6а/117

Шпилька Галина Романівна

Контактний телефон 067 3687075

 

Додатки:

 

Додаток № 1  –  на 16 аркушах у кількості 203 підписи

Додаток № 2  – на 1 аркуші у кількості 12 підписів

Додаток № 3  – на 1 аркуші у кількості 12 підписів

Додаток № 4  – на 8 аркушах у кількості 123 підписи

Додаток № 5  – на 5 аркушах у кількості 60 підписів

 

Копії листа (без додатків) надіслані:

 

Міністерству Культури – Департаменту у справах релігії та національностей

Голові Львівської Облдержадміністрації

Голові Львівської Облради

ЗМІ