//

У Львові відкрили Майстерню добрих справ для безхатченків

12 вересня у Львові відкрили Майстерню добрих справ, де працюватимуть мешканці спільноти "Оселя", яка займається ресоціалізацією безхатченків. «Це місце, де добрі справи можна вчинити або навпаки - дочекатися, поки добро знайде тебе», - розповіла на відкритті голова ЛМГО «Спільнота взаємодопомоги «Оселя» Олеся Саноцька.

 

Майстерня добрих справ – це водночас і гуртожиток для бездомних, і місце їхньої роботи. Кожен небайдужий може принести до Майстерні якусь непотрібну йому річ: одяг, меблі, книги, а мешканці «Оселі» її відремонтують. В крамниці можна буде купити вже відремонтовану річ. На кошти з продажу мешканці самі себе утримуватимуть.

 

У «Оселі» житимуть люди, що рік жили у винниківській спільноті «Емаус-Оселя», які вже знайшли собі місце праці та ті, хто працює чи працюватиме у майстерні.

 

Львівська міська рада надала приміщення на вул. Угорській,2 в оренду, щоб створити тут соціальний гуртожиток для людей, які опинилися без житла.

 

«Ми маємо два поверхи. Загалом гуртожиток розрахований на 20 осіб. Та поки що тут живе четверо людей. На другому поверсі розташована майстерня м’яких меблів. Там працює дві особи, яких ремеслу навчає вчитель. Ми належимо до міжнародного руху «Емаус», який у цілому світі збирає вживані меблі, предмети побуту, ремонтує їх і продає. За це спільнота і живе. «Емаус» не ставить людину в позицію клієнта, а ставить бездомного, як активного учасника процесу змін, які відбуваються в цій людині», - розповіла Олеся Саноцька.

 

В управління молоді та спорту також існує ідея з 3-го по 9-й поверх цього ж приміщення створити гуртожиток для дітей – вихідців з інтернатів.

 

На відкриття Майстерні добрих справ прийшли українські письменники: Андрій Курков, Юрій Іздрик, Галина Вдовиченко, Дара Корній. Кожен з них подарував Майстерні книжки.

 

Довідка:

«Емаус» – центр духовної підтримки осіб з особливими потребами. «Спільнота взаємодопомоги «Оселя» – це громадська неприбуткова організація, яка однією з перших в Україні почала підтримувати бездомних і в 2003 році створила унікальну Спільноту, де разом живуть і працюють, ведуть спільне господарство та допомагають іншим ті, хто опинився у скрутній ситуації.

 

Джерело: ZAXID.NET