//

Папа закликав єпископів Мальти захищати шлюб згідно з Євангелієм

Потребу поглиблення віри в житті духовенства і вірних підкреслює Папа Бенедикт XVI в своєму листі до єпископів Мальти від 6 серпня. Лист стосується візиту ad limina, який єпископи здійснили до Риму наприкінці травня. Тоді вони розповіли Папі про проблеми Церкви в цій традиційно католицькій країні, яка зараз зазнає впливу секуляризації, що особливо сильно  діткнула шлюбу. Однією з головних проблем Мальти є минулорічне нововведення – розлучення.

 

«Численні проблеми сучасного суспільства вимагають, щоб зрозуміло донести послання Євангелія, показуючи дорогу до правдивої свободи і тривалого щастя», – пише Папа до мальтійських єпископів. Святіший Отець зазначає, що суспільство часто пропонує такі моделі життя, які, здавалося б, дають більше свободи, але загрожують людській гідності й ведуть до рабства. Коли йдеться про християнські цінності, ми повинні бути в змозі стояти за істини, які дають нам життя. Тут особливо важливо, щоб християни могли захистити шлюб, встановлений Богом як невід'ємний союз чоловіка і жінки, відкритий для життя, бо тільки він може дати виховання дітям. Святіший Отець підкреслює роль церковних рухів, які служать сім'ям. Папа просить єпископів, щоб підтримували ці рухи, а особливо ті, що готують молодят до шлюбу та вчать природному методові плідності.

 

Бенедикт XVI також пише про місійний дух, який охоплює Мальту з апостольських часів. «Сьогодні світ все ще потребує місіонерів, що працюють поруч з тими, хто служить для нової євангелізації на традиційно християнських територіях», – пише Папа Римський. Він заохочує мальтійських єпископів, щоб посилали своїх священиків на служіння в інших країнах.

 

За матеріалами pl.radiovaticana.va