//

Ліванці зацікавлені в безпеці Папи

Ліванці дуже зацікавлені в тому, щоб запевнити максимальну безпеку Святішого Отця під час подорожі в їх країну. Про це розповів в інтерв'ю французькій газеті "Sud Ouest" кардинал Жан-Луї Таран, голова Папської ради з міжрелігійного діалогу. Він буде супроводжувати Папу під час його апостольського візиту.

 

Єрарх, який з 1979 по 1983 р. працював в Апостольській нунціатурі в Бейруті, зазначив, що подорож Понтифіка є ризикованою тому, що недалеко, в Сирії, йде війна. За словами кардинала, візит Папи Римського буде мати політичний вимір, однак Папа не буде пропонувати вирішення проблем Лівану та Близького Сходу. "Увага буде звертатися на повагу людської гідності, дотримання міжнародного права і етичних цінностей", - сказав єрарх.

 

Крім того, голова Папської ради з міжрелігійного діалогу зазначив, що це буде, перш за все, візит до християн Близького Сходу. За словами єрарха, Папа хоче нагадати, що місцеві християни живуть у своїй вітчизні, і є нащадками першої християнської громади. "Сьогодні залишитися на своїй землі вимагає від християн прийняття нелегких умов життя, і тому Католицька Церква солідарна з ними і заохочує залишитися на цьому місці", - зазначив кардинал Таран.

 

За матеріалами: radiovaticana.va