//

Папа їде до Лівану не як політичний лідер

"Подорож, про яку ніколи по-справжньому не дискутували і яка підтверджує бажання Папи прибути на цю землю, не зважаючи на проблеми, щоб залишити послання надії і спокою", – так прокоментував о. Федеріко Ломбарді майбутню подорож Бенедикта XVI до Лівану, що відбудеться 14-16 вересня.

 

Відповідаючи запитання журналістів про можливі висловлювання Святішого Отця про конфлікт у Сирії, о. Ломбарді наголосив, що Папа не прибуває до Лівану як політичний лідер, але як глава релігійної спільноти, яка через свою діяльність і життєве свідчення служить країні, в якій діє. "Папа не скаже точно, що повинні робити християни, але пропонує їм бути мостом між різними релігійними спільнотами країни. Ті, хто розглядають візит Папи як політичний, не розуміють до кінця його духовної сутності", – зазначив о. Ломбарді.

 

Торкаючись питання безпеки, єзуїт пригадав, що це завдання приймаючої сторони. Глава прес-служби Святого Престолу зазначив, що Папу з радістю чекає більшість ліванського населення і бачить у ньому посланця миру і що в країні панує атмосфера гостинності.

 

За матеріалами:  radiovaticana.org