//

«Двір язичників» у Стокгольмі

Цього разу на півночі «Двір язичників» кидає виклик батьківщині Нобелівських премій: центральною темою дводенної наради в Стокгольмі є взаємини між наукою і вірою.

 

Його відкриватиме 13 вересня кардинал Джанфранко Равазі, голова Папської Ради з культури, та письменник Георг Клейн. Про зустріч пише в останньому випуску ватиканська газета «L'Osservatore Romano».


Після виступу ватиканського єрарха і Георга Клейна відбудеться серія діалогів. Перший («Що означає вірити і не вірити?») між Ульфом Даніелссоном, професором фізики в університеті Упсали, та Інгемаром Eрнбергом, біологом і автором книжки «Cos'è La Vita?» («Що це є життя?»). Над питанням: «Чи існує нематеріальний світ?» роздумуватимуть Антьє Якелен, єпископ Церкви Швеції, та Пер Крістіан Ярсілд, письменник і лікар, натомість Ільва Eггехорн (письменниця) і Аса Вікфорсс (професор філософії в університеті Стокгольма) говоритимуть на тему: «Що таке людина?»

 

14 вересня на тему «Що значить вірити і не вірити?» говоритимуть Андерс Калберг, письменник і засновник молодіжного центру «Fryshuset», і  Ліннеа Якобссон, віце-президент Молодіжної християнської організації. Далі провадитимуть діалоги Джессіка Шедвін і Крістер Стурмарк (голова молодих та світських гуманістів) і Пер Віртен (письменник), а також Фазеела Заіб (блогер).

 

Першого дня зустрічі відбуватимуться у Королівській Академії Наук, наступного дня – в «Fryshuset» – найбільшому соціальному центрі для молоді у Європі, який приймає молодь у скрутному становищі.

 

За матеріалами: info.wiara.pl