//

Ліванці чекають на Папу

Ліванська газета «L'Orient-Le Jour» повідомляє, що ліванці активно готуються до візиту Папи. У центрі Бейрута спорудили «великий білий подіум», де Святіший Отець відправить Святу Літургію 16 вересня.

 

Вхід на Літургію буде вільним, однак ті, хто хоче потрапити у сектор сидячих місць, яких буде 75 тис., мусить прийти зранку, щоб зарезервувати місце. Усі решту учасники, якщо хочуть сидіти, то мусять принести зі собою стільці. Загалом на Літургії, як очікують, візьмуть участь 300 тис. осіб. Організатори просять взяти капелюхи і парасольки, щоб сховатися від сонця, а також воду.

 

Папа прибуде на Літургію у своєму папамобілі, до якого сяде у сусідньому з Бейрутом місті Джоніє. Уздовж маршруту, очікують організатори, Бенедикта XVI вітатимуть десятки тисяч ліванців. Однак їхня точна кількість, як завжди під час таких візитів Папи, залишається несподіванкою, особливо тому, що шиїтська організація Хезболла може закликати своїх прихильників вийти на вулиці, щоб привітати Папу.

 

Щоб заохотити католиків взяти участь у Літургії, яку відслужить Папа, у всіх церквах вранці скасували Літургію.

 

Основні моменти папського візиту транслюватиме телебачення, а також будуть присутні майже дві тисячі журналістів з усього світу. Як пише «L'Orient-Le Jour», телебачення Хезболли, Аль-Манар, збирається надіслати на цю подію стільки журналістів, скільки було під час візиту до Лівану президента Ірану Ахмадінежада.

 

На момент візиту Бенедикта XVI домовились про «політичне перемир'я», щоб забезпечити його успіх. Однак, звичайно, за спокоєм будуть пильнувати військові. Кілька тисяч солдатів і офіцерів служби безпеки будуть охороняти Папу Римського і учасників зустрічі. Вчора тимчасово скасували дозволи на носіння зброї, за винятком охоронців політичних осіб і релігійних діячів, але тільки на час виконання службових обов’язків.

 

За матеріалами info.wiara.pl