//

Польські священики видали журнал про способи вигнання бісів

Кілька польських священиків об'єдналися для видання першого в світі журналу про вигнання бісів. Про це повідомляє «Agence France-Presse».


Журнал «Egzorcysta» виходитиме щомісяця накладом у 15 тисяч екземплярів. Перший номер містить 62 сторінки. Серед матеріалів пілотного випуску: «Нью Ейдж – духовний пилосос» і «Сатана реальний». Вартість журналу становить 10 злотих (2,34 євро).


Як пояснив отець Александр Посацкі (Aleksander Posacki), член міжнародної ради католицької церкви з екзорцизму і один з творців журналу, кількість екзорцистів у Польщі зросла у зв'язку з розвитком капіталізму за останні 15 років до більш ніж 120 чоловік. Сам екзорцизм, при цьому, стає все більш популярним – тільки у Варшаві люди записуються до нього на прийом більш ніж за три місяці.


Посацкі пояснив, що творці журналу користуються збіркою молитов з вигнання бісів, яку схвалив Папа Іван Павло II. Він додав, що священики, які виганяють бісів, співпрацюють з психологами, щоб ті відрізняли випадки розумового божевілля від одержимості.


2011 року телеканал «Discovery» показав документальний фільм про екзорцистів «The Exorcist Files», працювати над яким, як стверджували автори, їм допомагав Ватикан. Однак представники Святого Престолу спростували цю інформацію.

За матеріалами: religions.unian.net