//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (03.09. –09.09.)

В рамках робочого візиту до Канади, Преосвященний владика Венедикт Єписокоп-помічник Львівської архиєпархії відвідав парафію Святого пророка Іллі (Brampton, Ontario, Canada). 

У суботу 1 вересня владика Венедикт відслужив вечірнє богослужіння, а у неділю звершив Архиєрейську Боєжественну Літургію у храмі Святого пророка Іллі. (ВІДЕО)

 

Блаженніший Святослав Шевчук, Глава Української Греко-Католицької Церкви, прибув до Вінніпега з тижневим пастирським візитом. У міжнародному аеропорту "Річардсон" Главу УГКЦ зустрів Владика Лаврентій Гуцуляк, Митрополит Вінніпезький, разом із молодими людьми з Манітоби, які є членами українських церковних та скаутських організацій (СУМу і Пласту).

 

7 вересня 2012 року:

 Глава УГКЦ відвідав столітній храм Святого Миколая м. Вінніпег (Канада) та зустрівся з місцевою парафіяльною молоддю і дітьми. Понад 120 молодих людей зібралося в одній із найдавніших греко-католицьких церков у Канаді, збудованій 1899 року українськими заробітчанами.

 

 У гарнізонному храмі Свв. Апп. Петра і Павла з неофіційним візитом побував Апостольський Нунцій в Україні  Архієпископ Томас Едвард Ґалліксон (Thomas Edward Gullickson).

 

Вцей день минає 27-ма річниця з дня відходу у вічність Слуги Божого Блаженнішого Патріарха Йосифа (Сліпого). З цієї нагоди в Архикатедральному соборі Святого Юра у Львові служилась поминальна Божественна Літургія за прославу ісповідника віри українського народу Патріарха Йосифа. У Богослужінні взяли участь священослужителі собору, представники влади Львова та віряни.

 

8 вересня 2012 року Декан Колегії Кардиналів, колишній Держсекретар Ватикану Кардинал Анджело Содано відвідав греко-католицький храм в Караганді, в часі свого перебування в Казахстані, як Папський Легат на посвячення нової римо-католицької катедри в цьому шахтарському місті.

 

Перший офіційний акт цьогорічного Синоду Єпископів УГКЦ відбувся у храмі Святого Йосифа, в якому перебувають мощі блаженного священномученика Василя Величковського. Синодальні отці склали присягу на дотримання таємниці. (ВІДЕО)

9 вересня 2012 рокуВладики Синоду відслужили Літургію в катедральному соборі Святих Володимира і Ольги у м.Вінніпезі (Канада).

 

“Бог, Церква, Україна” - саме таку назву отримала збірка вибраних цитат з творчого доробку Патріарха Йосифа, яку цими днями видала фундація “Справа Патріарха Йосифа” у Тернополі. Видання підготовлене та упорядковане головою фундації о. Андрієм Романківим з нагоди 120-ї річниці від дня народження кардинала Сліпого.

 

А також:

Глава УГКЦ Святослав: Купуючи-продаючи голоси, продають нашу Батьківщину та майбутнє

Канадські медіа про Главу УГКЦ: «Вільно володіючи дев’ятьма мовами, він очолює чисельну та різноманітну шестимільйонну паству»

 

Митрополит Львівський застерігає вірних і духовенство перед небезпекою догналізму

Вийшла друком книга Митрополита Львівського Владики Ігора «Духовне слово»

 

УГКЦ закликає до спільної молитви за узалежнених

Про Святе Таїнство Священства - «Світло життя» - християнська телепередача (Випуск №13)

 

Студентів, які на початку вересня приїхали на навчання до Києва львівськими, франківськими, тернопільськими та чернівецькими потягами, зранку на вокзалі зустрічали молоді люди, що роздавали їм листівки з інформацією про діяльність греко-католицьких молодіжних спільнот у Києві. Ця молодь – це такі ж студенти або випускники університетів, які беруть участь у цих спільнотах і хочуть залучити новоприбулих студентів до своєї діяльності. На листівках були вказані адреси парафій УГКЦ, а також інформація про діяльність молодіжних організацій.