//

Танзанія: Конгрес про пастирство "людей вулиці"

11-15 вересня в танзанському місті Дар-ес-Салам проходить перший конгрес на тему душпастирства людей вулиці в Африці і Мадагаскарі. В ході нього будуть обговорюватися церковні програми, спрямовані на допомогу бездомним і тим, хто змушений, часто не по своїй волі, працювати на вулиці. Організатором форуму є Папська рада душпастирства мігрантів та подорожуючих і єпископат Танзанії. У ньому беруть участь представники 31 країн африканського континенту: духовенство та вірні миряни, які допомагають людям без даху над головою.

 

Проведення форуму на цю тему в Африці не випадкове. За словами організаторів зустрічі сьогодні в світі проживає близько 1 млрд. людей, які не мають відповідних житлових умов. На Чорному континенті налічується близько 150 млн. "дітей вулиці". З них близько 40% не мають дому, а близько 60% змушені працювати на вулиці, щоб утримувати свої сім'ї. Кожен день близько 50 тис. чоловік, переважно діти та жінки, помирають з причин, що викликані проживанням у невідповідних житлових умовах, споживанням брудної води або антисанітарією. Близько 70 млн. жінок і дітей змушені дихати шкідливим для здоров'я димом, який з'являється в результаті приготування їжі.

 

Почнеться конгрес з привітання Святішого Отця, яке від імені Понтифіка спрямував кардинал Держсекретар Тарчізіо Бертоне. За словами одного з організаторів форуму кардинала Антоніо Марія Вельє, голови Папської ради душпастирства мігрантів і подорожуючих, Папа в своїх документах про ситуацію на Чорному континенті багато уваги приділяв проблемам африканських сімей і "людей вулиці". Зустріч в Танзанії є четвертою у серії подібних заходів, які вже проходили в минулі роки в Латинській Америці, Європі, Азії та Океанії.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va