//

Пакистанські християни вимагають перегляду всіх справ, що пов'язані із законом про богохульство

Глава Пакистанського християнського конгресу Назір Бхатті зажадав повторного розслідування всіх випадків, що пов'язані з пакистанським законом про богохульство, коли його застосовували щодо християн, ахмадитів (релігійна секта, що відокремилася від ісламу) і мусульман, повідомляє Pakistan Christian Post.

 

Назір Бхатті заявив, що докази невинності дівчинки Римші Масіх, обвинуваченої в оскверненні Корану, тільки підтвердили сумніви у легітимності закону про богохульство, «завдяки» якому багато мусульман звели і зводять рахунки з представниками релігійних меншин.

 

Назір Бхатті закликав президента Пакистану Асіфа Алі Зардарі та прем'єр-міністра Пакистану Раджу Первеза Ашрафа провести повторне розслідування всіх випадків, коли закон про богохульство застосовувався як щодо представників релігійних меншин, так і до мусульман.

 

Сьогодні більше двох десятків жертв закону про богохульство перебувають за ґратами, чекаючи своєї, швидше за все, сумної долі.

 

Закон про богохульство ввів у Пакистані 1986 року генерал Зія-уль-Хак у відповідь на вимоги мусульманських екстремістів. На даний момент близько тисячі чоловік звинуватили у порушенні цього закону.

 

За матеріалами: sedmitza.ru