//

Тижневий огляд: переслідування християн (03.09. –09.09.)

3 вересня повідомляється, що близько 600 християнських сімей шукають прихистку в лісахпоблизу Ісламабаду.  Вони побоюються нападів ісламських фанатиків післяарешту неповносправної християнської дівчинки – 13-літньої Рімши Машіх, хвору на синдром Дауна, котру звинуватили в підпалі Корану.

 

Під час нападу ісламських екстремістів в Есса Нагрі, передмісті Карачі, вбили молодого християнинаФейсала Масіха. Факт вбивства підтвердив національний директор Папських місій в Пакистані священик Маріо Родрігес.

 

За даними 4 вересня читаємо, що індійські націоналісти знову влаштували напад на християнське молитовне зібрання. Один християнин загинув, ще один отримав поранення, пише портал persecution.org.

 

Ізраїльська поліція підозрює єврейських правих екстремістів в оскверненні католицького монастирятрапістів у Латруні, поблизу Єрусалиму.

 

5 вересня з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що в сирійському, переважно християнському місті, близько 12000 чоловік протягом двох тижнів були заблоковані антиурядовими силами, які вбивали людей, що  намагалися виїхати, і не допускали забезпечення міста продовольством і медикаментами.

 

Бути сильнішими, ніж звично, і з великим спокоєм давати відсіч труднощам, які зараз переживають, закликав католицьких журналістів віце-глава болівійського єпископату Архиєпископ Джезус Перез. Таким чином єрарх відреагував на атаки уряду проти місцевої католицької прес-агенціїFides (ANF)та її директора о.Жозе Грамунта де Морагаса ТІ.

 

Відповідно до інформації за 6 вересня читаємо, що вандали понівечили пам'ятник католицького єпископаЙосипа Штроссмаєра в Софії, повідомляє болгарське Агентство «Фокус».

 

7 вересня повідомляється, що у Бангладеші близько 300 християнських дітей оманою забрали від їх сімей і передали на навчання в ісламські школи, де їх змушують відректись Христа.

 

Пакистанський суд постановив відпустити під заставу 14-річну дівчинку-християнкуРімшу Масіх, яка звинувачується в нарузі над священною книгою мусульман - Кораном.

 

Понад 70 сунітських духовних лідерів підписало петицію, яка закликає владу Бахрейну анулювати згоду на побудову католицької церкви у столичній Манамі.

 

За даними 8 вересня читаємо, що Луїс Сако, халдейський Архиєпископ Кіркука в Іраку, нагадав, що становище християн в цьому регіоні світу є безнадійним і продовжує погіршуватися. Й далі говорять тільки про демократію та свободу, але реальність є іншою – переважає політичний ісламізм, а християни є громадянами другого сорту.

 

Кардинал Тімоті Долан, Архиєпископ Нью-Йоркський, 12 вересня відкриє в Вашингтоні роботу міжнародної конференції, яка буде присвячена релігійній свободі в світі.

 

9 вересня з’явилося повідомлення про те, що суд у Тегерані постановив звільнити з в'язниці іранського протестантського пастора Юсефа Надархані, якого торік засудили до смерті за віровідступництво, тобто перехід з ісламу в християнство.