//

Українцям загрожує вимирання

У неділю, 9 вересня, в Управлінні Бучацької єпархії говорили про те, що український народ може зникнути з лиця Землі, наводили переконливі аргументи, що саме заважає йому благополучно розвиватись і стверджуватись. Разом з цим наголошували, що кожен українець нині має бути відповідальним за збереження життя від моменту зачаття до природньої смерті.

 

Ці та інші тези мирянам різного віку роз’яснювали відомі в Україні громадські активісти та фахівці зі Львова – доктор філософії Петро Гусак, викладач УКУ, і Леся Гусак, керівниця «Школи сім’ї». Висловились перед аудиторією і місцеві священики. А послухати виступи запрошених фахівців і зробити відповідні висновки прийшли майже 100 небайдужих осіб, з-поміж яких особливо багато було подружніх пар.

 

Зустріч у Чорткові зорганізував єпархіальний осередок руху «За життя». Це вже не перший захід такого роду. Схожі зустрічі регулярно проводяться на рівні всієї єпархії із залученням різних спеціалістів. Незмінними залишаються і теми цих заходів: збереження життя від моменту його зачаття до природньої смерті, природні методи планування вагітності, сповідування християнських цінностей і позиції УГКЦ у родинному співжитті.

 

Активістка єпархіального осередку руху «За життя» Ольга Росляк розповідає, що метою зустрічі з львівськими фахівцями було донести людям правду про життя як Божий дар, Божу власність, а не людську. Адже «сучасна людина забуває, що свої вчинки потрібно узгоджувати з Господом. Забуває, що тільки Йому треба посвячувати своє життя, – переконана п. Ольга. – А в кінцевому результаті ми руйнуємо себе як вмістилище Духа Святого». Саме такі суспільні лиха, як аборти, контрацепція і, відповідно, низький рівень народжуваності, якраз і руйнують українське суспільство.

 

На зустрічі до присутніх у залі спершу звернувся голова єпархіальної Комісії у справах євангелізації о. Григорій Канак. Згодом голова єпархіального осередку руху «За життя» о. Ігор Довганюк, звертаючись до небайдужої громадськості, наголосив, що фахівців до Чорткова запросили для того, щоб вони прокоментували загрозливу ситуацію, яка склалась в Україні, спричинена викривленими поглядами на цінність життя. Отож у своєму виступі доктор Петро Гусак, власне, і розповідав про плідність, посилаючись на Біблію, про природні методи зачаття. Також наводив приклади з життя. Усе сказане серйозно насторожує, оскільки, виявляється, процес вимирання нації вже розпочався. У своєму слові до присутніх Леся Гусак наголосила, що аборт духовно і фізично знищує не тільки ненароджену дитину і її матір, а й кривдить інших дітей, які є у сім’ї, розвиваючи в них агресію і схильність до самогубства.     

 

Наприкінці зустрічі о. Ігор подякував львівським гостям за їхній приїзд, за просвітницькі виступи, а також уділив присутнім пастирське благословення.

 

Прес-служба Бучацької єпархії