//

Кардинал Рилко на Панафриканскому конгресі: бути свідками Христа - нелегка справа

У камерунському Явнде закінчився Панафриканский конгрес мирян на тему "Бути свідками Христа в Африці сьогодні". У ньому протягом 5 днів брали участь близько 250 делегатів з майже всіх країн Чорного континенту. У форумі брав участь також представник Апостольського Престолу, голова Папської ради у справах мирян кардинал Станіслав Рилко.

 


На завершення конгресу єрарх зазначив, що незважаючи на численні труднощі і виклики, Африка залишається "континентом надії" з багатим духовними ресурсами і сильною місіонерської динамікою мирян. "Бути свідками Христа в серці сучасного світу - нелегка справа", - сказав кардинал. Він підкреслив, що це завдання вимагає здатності і сміливості йти проти течій домінуючих культурних тенденцій. За його словами, обов'язком мирян є побудова Царства Божого у світі, в якому вони живуть, "тобто в родині, на роботі, в економіці, публічному, політичному і культурному житті».

 

Кардинал Рилко зазначив, що євангелізація Африки повинна вершитись, в першу чергу, мирянами, особливо в країнах, які страждають від воєн, ненависті і насильства. Він звернув особливу увагу на важливість церковних рухів і спільнот, а парафії образно назвав "тренувальними залами християнського життя".

 

За матеріалами: be.radiovaticana.va