//

До Апостольської Нунціатури в Києві прибув новий Секретар

Святий Престол призначив на посаду Секретаря Апостольської Нунціатури в Україні монсеньйора Пьотра Тарнавського, який прибув до Києва 5 вересня.

 

Як уже інформував раніше Католицький Медіа-Центр, преподобний отець В’ячеслав Тумір, Перший секретар Апостольської Нунціатури, після своєї трирічної дипломатичної місії в Україні отримав призначення на Кубу. Він відлетів до Гавани минулого тижня.

 

Монс. Пьотр Тарнавський (mons. Piotr Tarnawski) народився 1972 року в м. Жешуві, Польща. Після завершення філософських і теологічних студій у Вищій духовній семінарії у 1998 році був рукоположений у священики та отримав призначення до Жешувської дієцезії. Працював вікарієм у парафії катедрального собору Найсвятішого Серця Ісуса в Жешуві. Згодом продовжив навчання в Папському університеті св. Томи Аквінського Angelicum у Римі, здобувши докторат із теології та ліценціат із канонічного права. Був постулатором в процесі беатифікації блаженного Владислава Фіндиша, священика і мученика. Після завершення навчання в Папській церковній академії в 2007 році вступив на дипломатичну службу Святого Престолу. Працював у папських представництвах у Руанді й Алжирі. Призначений Капеланом Його Святості в 2011 році. У 2012 році отримав призначення на посаду Секретаря Апостольської Нунціатури в Україні.

 

Нагадуємо, що главою дипломатичної місії Святого Престолу в Україні є Апостольський Нунцій – архієпископ Томас Е. Ґалліксон, який походить зі США.

 

Джерело: www.catholic-media.org