//

Папа привітав молодих євангелізаторів

 8 вересня увечері Бенедикт ХVI надіслав спеціальне відеопослання до учасників ініціативи "Десять площ для десяти заповідей", яка відбулася на Народній площі в Римі, на тему: "Коли любов дає сенс життя".

 

Організатором цієї зустрічі є рух "Онова в Святому Дусі" у співпраці з Папською Радою з нової євангелізації та Конференцією Єпископів Італії. Такі зустрічі відбуватимуться в інших містах Італії під час Року віри, який оголосив Папа.

 

Звертаючись до учасників зустрічі, Святіший Отець зазначив, що через Декалог Бог входить в історію єврейського народу та всього людства, даючи йому "Десять Заповідей", які є певним "етичним кодексом" в побудові суспільства, в якому завіт з Богом висвітлює взаємини між людьми. Папа запитав "яке значення цих Десяти Заповідей для нас у нинішньому культурному контексті, в якому секуляризм і релятивізм стають критеріями кожного нашого вибору, в суспільстві, яке живе так, нібито Бога не існує?» Понтифік зазначив, що Бог дав нам Заповіді, щоб ми виховувалися в істинній свободі та любові. "Вони встановлюють фундаментальні цінності в конкретних нормах і правилах, і якщо людина зберігає їх на практиці, то може жити в справжній свободі, яка робить її щасливішою у житті", – зазначив Папа і звернув увагу на те, що якщо людина ігнорує Декалог, то  віддаляється не тільки від Бога, але також від довгого і щасливого життя. "Людина, залишена сама собі, яка байдужа до Бога, яка пишається своєю абсолютною автономією, стає шанувальником егоїзму, влади, панування, нехтує взаєминами з іншими, йде шляхом не життя, але смерті", – сказав Папа.

 

Насамкінець Святіший Отець зазначив, що тільки приймаючи нескінченну любов Бога, довіряючи Йому, ідучи шляхом, який Він визначив, людина усвідомлює глибокий сенс життя і відкривається на майбутнє з надією.

 

За матеріалами:  radiovaticana.org