//

Організатори зустрічі «Люди і релігії» на аудієнції в Папи

8 вересня Папа Бенедикт XVI прийняв на аудієнції представників римської Спільноти Св. Егідія. Серед них був засновник цієї відомої католицької організації, що задіяна в суспільному діалозі, професор Андреа Ріккарді, котрий в теперішньому уряді Італії виконує обов’язки міністра у справах міжнародної співпраці та інтеграції.


Вчорашня аудієнція була пов’язана із Світовою зустріччю заради миру, яка сьогодні розпочалася в Сараєво і організатором якої є Спільнота Св. Егідія. На цій трьохденній зустрічі (9-11 вересня) зберуться представники світу політики, а також різних релігійних деномінацій із понад 60 країн. Конференції такого типу проходять щороку в різних містах як відголос міжрелігійної зустрічі в Асижі за участю Івана Павла ІІ у 1986 році.


До Сараєво приїдуть серед інших прем’єр-міністр Італії Маріо Монті та прем’єр Берегу Слонової Кістки, а також глава Ради Європи Герман Ван Ромпей. Ватикан будуть представляти кардинали Роже Етчегерай, Пол Пупард, Антоніо Марія Вельо і Курт Кох. Серед інших учасників слід згадати також московського патріарха Кіріла І, генерального секретаря Всесвітньої Ради Церков пастора Олава Фіксе Твейта та рабина Девіда Росена. Зустріч проходитиме під гаслом «Життя разом – це майбутнє»


За матеріалами pl.radiovaticana.va