//

Подорож під знаком миру. Заклик Папи Бенедикта XVI з нагоди візиту до Лівану

У неділю, 9 вересня 2012 р., після проказування молитви «Ангел Господній» разом з численними прочанами, які зібралися в літній резиденції Вселенських Архиєреїв у Кастель Ґандольфо поблизу Риму, Папа Бенедикт XVI, вітаючи присутніх деякими найбільш поширеними у світі та Церкві мовами, своє привітання французькою мовою присвятив вже недалекій Апостольській подорожі до Лівану.

 

«Дорогі паломники, тут присутні, і ті, хто бере участь в молитві “Ангел Господній” через радіо та телебачення, – звернувся він, – найближчим часом я вирушу в Апостольську подорож до Лівану, щоб підписати післясинодальне Апостольське повчання, яке є плодом Асамблеї Синоду Єпископів, Спеціальної для Близького Сходу, що відбувалася у жовтні 2010 року. Матиму щасливу нагоду зустрітися з ліванським народом, його владою, і не лише з християнами цієї дорогої серцю країни та тими, що прибудуть із сусідніх країн.

 

Мені відома, – зазначив Папа, – часто трагічна ситуація, в якій живе населення цього регіону, який вже довший час розтерзують безперервні конфлікти. Розумію тривоги численних людей Близького Сходу, щоденно підданих стражданням різного типу, які, часто й у смертельний спосіб, заторкують їхнє особисте та родинне життя. Моя думка з тривогою лине до тих, які, шукаючи мирних просторів, залишають своє родинне та професійне життя, досвідчуючи непевності вигнанців.

 

Навіть, якщо знаходження розв’язок для проблем, які заторкують цей регіон, здається трудним, не слід вдаватися до насильства та до загострення напруги, – закликав Бенедикт XVI. – Старання на користь діалогу та примирення повинно бути пріоритетним для всіх втягнених сторін, та повинно знаходити підтримку міжнародної спільноти, яка дедалі більше усвідомлює важливість стабільного та тривалого миру в цьому регіоні для всього світу. Моя подорож до Лівану, яка поширюється на увесь Близький Схід, поміщена під знак миру, посилаючись на Христові слова: “Даю вам свій мир” (Ів 14,27). Нехай Бог благословить Ліван та Близький Схід! Нехай Бог благословить вас усіх!», – побажав Папа.

 

Джерело: Радіо Ватикан