//

Блаженніший Святослав в Канаді відвідав дім Пресвятої Родини, в якому опікуються людьми похилого віку

У рамках свого візиту до Канади Блаженніший Святослав Шевчук побував в Домі Пресвятої Родини в Манітобі, де опікуються людьми похилого віку. За домом доглядають сестри Служебниці Непорочної Діви Марії. Дім відкритий 55 років тому в травні 1957 року.

 

У 1956 році сестри, при підтримці місцевих жителів та з благословення Митрополита Максима Германюка, викупили приміщення колишньої дитячої лікарні. Вони переобладнали будинок в опікунський центр, в якому могли проживати 140 осіб похилого віку. Офіційне відкриття опікунського центру відбулося 26 травня 1957 року.

 

Невдовзі, коли цього приміщення стало недостатньо, сестри в 1970 році розширили його на 124 місця, а в 1978 році збудували нове приміщення на додаткових 160 ліжко-місць. Натомість, приміщення колишньої дитячої лікарні, збудоване 1911 року демонтували.

 

В 1982 році, з нагоди 25-ліття центру, відбулося офіційне відкриття та освячення Ювілейного парку при опікунському центрі Пресвятої Родини. У 1992 році було збудовано новий комплекс для осіб похилого віку та гостинний дім і вдосконалено опікунську службу. У 2007 році центр відзначив своє 50-ліття.

 

Сьогоднішній комплекс – це зручний, добре обладнаний будинок для 276 осіб. В опікунському центрі пропонують індивідуальну фізичну, психологічну, духовну і соціальну допомогу. Щоб покращити умови перебування осіб похилого віку, тут проводять безліч соціальних та розважальних заходів. Українська культура є основою і ядром будинку, проте тут мешкають люди різного етнічного та релігійного походження.

 

Опікунський центр також реалізує програми в місті, зокрема програми тимчасового догляду (Respite Care Program), програми до Дня дорослих (Adult Day Program), Їжа на колесах (Meals on Wheels), телефонну ресурсну інформаційну лінію (Telephone Information Resource Line) та інші програми.

 

Департамент інформації УГКЦ

Фото: архидиякон Стефан Тиравський