//

Вашингтон: міжнародна конференція про релігійну свободу в світі

Кардинал Тімоті Долан, Архиєпископ Нью-Йоркський, 12 вересня відкриє в Вашингтоні роботу міжнародної конференції, яка буде присвячена релігійній свободі в світі. Форум організувала Конференція єпископів США. Мета заходу - нагадати про гуманітарні порушеннях релігійної свободи в світі.

 

У процесі роботи форуму будуть обговорюватися питання про те, що може зробити Церква, щоб захистити свободу віросповідання на міжнародному рівні, і яку роль відіграє зовнішня політика США в сприянні цій свободі за межами своєї країни.

 

Організатори конференції посилаються на послання Бенедикта ХVI на Всесвітній день миру 2011 р., яке Папа присвятив релігійній свободі у світі. У посланні понтифік зазначив, що відсутність свободи віросповідання є загрозою для безпеки і миру у світі, а також перешкодою на шляху до досягнення істинного і інтегрального розвитку людини.

 

Учасники конференції у Вашингтоні присвятять особливу увагу "найбільш слабким християнським спільнотам, і розглянуть усі можливості для збільшення зусиль у вирішенні цього важливого питання".

 

За матеріалами be.radiovaticana.va