//

Ліван: мусульмани також чекають приїзду Папи

Не тільки християни, але також і мусульмани чекають візиту Папи до Лівану. Про це розповів о. Маруан Табет, координатор візиту Бенедикта ХVI в цю близькосхідну країну. Він зазначив, що в нічному молитовному чуванні, яке відбудеться 12 вересня в Бейруті, візьмуть участь представники обох релігій, як християни так і мусульмани. Як повідомлялося раніше, для розважань в ході цієї зустрічі будуть запропоновані тексти з Біблії і з Корану.

 

"Це подія для всіх середземноморських народів. Сьогодні ми знаємо, що багато людей збираються в Ліван. Середземноморськими авіалініями були введені спеціальні знижки для тих, хто хоче прибути з Йорданії, Єгипту, Іраку, Сирії. І ми сподіваємося, що багато людей зможуть скористатися цією можливістю ", - сказав священик.

 

О. Табет розповів, що представники не тільки християнських конфесій, але й ісламу готуються до зустрічі з Папою. Він зазначив, що в деяких районах столиці, які населені переважно мусульманами, розміщені зображення Бенедикта XVI і прапори. "Мене по-справжньому вразило, коли я почув по телефону мусульманських лідерів. Вони запитували, яким чином можуть допомогти зробити візит Папи більш успішним ", - розповів координатор подорожі  Папи в Лівані.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va