//

УГКЦ ефективно бореться з алкогольною залежністю у суспільстві

Пошесть алкогольної залежності завдає ударів по практично кожній українській родині. Україна займає перше місце в світі за кількістю випадків алкоголізму серед  молоді, кожен четвертий залежний – жіночої статі. Держава та різноманітні громадські організації роблять спроби з цим боротись, але часто результати стають тимчасовими, а методи виявляються неефективними.


Українська Греко-Католицька Церква ж вміла ефективно допомагати жертвам алкоголю ще у минулі століття, а після виходу з підпілля активно відновила це соціальне служіння для допомоги ближньому. З 2006 року спеціально створену для цього підкомісію УГКЦ «За тверезість життя» очолював о. д-р. Андрій Логін, який з 2012 року призначений головою Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я.


У своїй першій енцикліці «Бог є любов» (Deus caritas est) Папа Бенедикт XVI зазначив, що «…основне завдання Церкви – діяльна і добре організована любов до ближнього» (див. п.21). Про те, яким чином Церква реалізовує це своє завдання, як дивиться на проблему алкогольної залежності, як організована її праця в цій сфері, куди звертатись за допомогою, що ще планує зробити для зцілення українського суспільства душпастирство охорони здоров’я та багато іншого «Католицькому Оглядачеві» розповів досвідчений борець за чесноту тверезості та невтомний працівник задля любові до ближнього о. Андрій Логін.

 

 

 

Нагадаємо, що Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я звернулася до вірних із закликом до спільної молитви за жертв узалежнень в Україні. З цього приводу у понеділок, 10 вересня о 14.00 відбудеться прес-конференція у конференц-залі Львівської архиєпархії