//

Глава УГКЦ візьме участь у пленарній зустрічі Канадської Єпископської Конференції

Рік віри, проголошений Бенедиктом XVI з нагоди 50-річчя Другого Ватиканського Собору, та Синод Єпископів у Ватикані про нову євангелізацію, що відбудеться у жовтні, будуть головними темами обговорень чергової Пленарної зустрічі Єпископської Конференції Канади. Приблизно 80-ть місцевих католицьких ієрархів зберуться від 24 до 28 вересня в місті Сент-Адель у провінції Квебек.

 

Спеціальним гостем зустрічі, як читаємо у повідомленні Єпископської Конференції, буде Блаженніший Святослав Шевчук, Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, Глава УГКЦ, який перебуває в Канаді з нагоди відзначення 100-річчя прибуття до цієї країни першого українського греко-католицького єпископа блаженного Микити Будки.

 

Єпископська Конференція Канади перевірить також приготування до канонізації блаженної Катері Текаквіти, яка відбудеться 21 жовтня у Римі.

 

Єпископи, серед іншого, обміняються думками про життя Церкви та суспільства, зокрема, одна із робочих сесій буде присвячена темі душпастирського зрозуміння економічної кризи. Центр сприяння християнській єдності та міжрелігійному діалогові проведе дискусію на тему викликів екуменічної співпраці у сфері соціальної справедливості. У свою чергу, Комісія з доктринальних питань запропонує думки на тему свободи сумління та релігії в сучасній канадській перспективі.

 

Згідно з існуючим звичаєм, в перших двох днях засідань візьмуть участь спостерігачі та представники різних національних інституцій та інших Церков.

 

Джерело: Радіо Ватикан