//

Церква захищає католицьких журналістів Болівії

Бути сильнішими, ніж звично, і з великим спокоєм давати відсіч труднощам, які зараз переживають, закликав католицьких журналістів віце-глава болівійського єпископату Архиєпископ Джезус Перез. Таким чином єрарх відреагував на атаки уряду проти місцевої католицької прес-агенції Fides (ANF) та її директора о.Жозе Грамунта де Морагаса ТІ. Агенцію звинувачують у расизмі і дискримінації після того, як вона зацитувала контроверсійні і невигідні для президента Ево Моралеса його ж власні висловлювання.

 


Уряд поінформував, що вніс подання про відкриття справи проти Fides (ANF), а також приватних видань „Pagina Siete” i „El Diario”. Подання такого плану – перше за останні 30 років у Болівії. Однак, поведінка влади не дивує, бо сам президент Моралес багаторазово говорив, що його єдиною опозицією і ворогом є медіа країни.

 


На оборону католицької агенції виступили численні демонстранти-журналісти різних політичних уподобань,  характеризуючи свій протест як вираз несприйняття «нової хвилі агресії політичного характеру», професійні журналістські спілки пообіцяли звернутись у цій справі до міжнародних інституцій.

 

За матеріалами: radiovaticana.va