//

У Коста-Ріці триває суперечка між урядом і Церквою про статеве виховання

Протест проти сексуальної освітньої програми, яка має набути чинності з нового навчального року, висловила Конференція Єпископату Коста-Ріки. Єпископи вважають, що це шкідливо для підлітків, тому що в ній не з’являється поняття Бога, її зміст визначають як "безсоромно гедоністичний". "Навчання значення емоційності та сексуальності не може бути нейтральним, тобто без посилання на поняття стисло релігійні, як у випадку з математикою або географією", – наголошують єрархи.

 

На думку єпископів Коста-Ріки, програма пропагує гендерну ідеологію і так звану сексуальну різноманітність, пропонуючи учням більше пропаганду, аніж освіту. З цим поглядом не погоджується уряд, вважаючи, що програма підготована належно. Вона містить роз'яснення концепцій Церкви про чистоту і стриманість, як не єдиний варіант запропонований молодим людям.

 

1 серпня, після численних протестів католиків і протестантів, Верховний суд постановив, що сексуальна освіта в школах не має бути обов'язковою. Саме батьки мають вирішити, чи їхні діти братимуть участь у таких заходах. Поки в Коста-Ріці єдиним необов’язковим предметом в школі була наука релігії.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie