//

Тижневий огляд: переслідування християн (27.08-02.09)

28 серпня повідомляється, що нова 140-сторінкова доповідь, опублікована «Family Research Council» і «Liberty Institute» ілюструє картину ворожості по відношенню до християн і Християнства в США. Документ включає в себе опис понад 600 інцидентів, зафіксованих протягом 10-річного періоду.

 

За даними 29 серпня читаємо, що потік новин про насильство щодо дітей християн вселяє тривогу. Християнам стає все важче жити в Пакистані. Безліч християнських дівчаток та дівчат викрадають, ґвалтують, силою навертають в іслам і навіть вбивають. Тепер дітей також звинувачують в богохульстві.

 

Щонайменше п'ять церков розграбували і спалили в Момбасі, Кенія. Злочинці – молоді ісламісти, які знаходяться на вулицях портового міста – закликали до помсти за вбивство радикального імама Мухаммеда Рого Абуда.

 

30 серпня з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що у Лаосі влада стурбована зростанням кількості осіб, що переходять у християнство. У цій комуністичній країні, яка закрита для іноземних місіонерів, поліція щораз частіше під час допитів запитує, чому лаосці вибирають Христа.

 

Християни втікають з північних земель Малі, які впродовж кількох місяців перебувають в руках угрупувань ісламських фундаменталістів.На спалах б’є алжирське видання «El Khabar», повідомляючи про втечу близько 200 тисяч осіб.

 

Дозвіл на розроблення паспорту прив’язки для розміщення тимчасової споруди – капличкина розі вулиць Некрасова та Свердлова у м. Хмільник на Вінничині, рішення про надання якого релігійній громаді (парафії) Святого Івана Богослова Української Греко-Католицької Церкви ухвалила міська рада, викликав хвилю протестів з боку духовенства УПЦ МП.

 

Відповідно до інформації за 31 серпня читаємо, що християнські настоятелів Кенії вимагають реакції від мусульманських лідерів і державних органів, щодо нападу на чотири протестантські церквив портовому місті Момбаса.

 

1 вересня повідомляється, що ситуація християнської меншості в Пакистаніпродовжує ставати все більш небезпечною. У християнському районі в Карачі, в результаті нападу угруповання ісламських екстремістів був убитий один молодий чоловік і ще двоє отримали поранення.

 

У с .М. Вільшанка Білоцерківського району Київської області православні  звернулись до прокуратури з вимогою припинити зведення греко-католицького храму.

 

2 вересня з’явилося повідомлення про те, що влада Пакистану заарештувала імама Хафіза Халіда Чішті. Два тижні тому Чішті звинуватив християнську дівчинку Рімшу Машіхі в "богохульстві".