//

"Тільки у взаємній підтримці ми зможемо відповісти на потреби тих, хто чекає нашої допомоги", - владика Тарас Сеньків

Звернення Апостольського адміністратора Стрийської єпархії УГКЦ владики Тараса Сеньківа, О.М. до священиків та мирян Стрийської єпархії

 

Дорогі у Христі!
Українська Греко-Католицька Церква впродовж своєї тисячолітньої історії не залишалася байдужою до діл милосердя та соціального служіння в суспільстві, до якого в первісній Церкві заохочував апостол Павло: «Треба поміч давати слабим, та пам’ятати слова Господа Ісуса, бо Він Сам проказав: Блаженніше давати, ніж брати!» (Дії 20,35).


Прикладом служіння в ХХ-му столітті є постать Слуги Божого Митрополита Андрея Шептицького, зусиллями якого, у співпраці з парафіяльними громадами, були засновані дитячі захоронки, народні школи, шпиталі.

 

Приготовляючись до 1025-ліття ювілею Хрещення Руси-України, Блаженніший Любомир Гузар визначив 2013 рік – Роком соціального служіння, впродовж якого Церква не тільки має переглянути свою участь харитативній діяльності, але й визначити нові напрямні.

 

Випрацьовуючи Стратегію розвиту УГКЦ до 2020 року «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» Блаженніший Святослав Шевчук, Глава і Отець УГКЦ, зазначив: «Церква завжди займалась соціальним служінням і ми хочемо крок за кроком ввійти в цю сферу, тобто вийти поза межі храмів. Дуже хочеться декому обмежити Церкву до культового служіння, а священика – до служителя культу, а це не так».

 

Усвідомлюючи відповідальність за розвиток соціального служіння, Управлінням Стрийської єпархії УГКЦ у співпраці з кредитною спілкою «Вигода» був створений благодійний фонд «Рідня», діяльність якого має чотири основні напрямки: 1) допомога потребуючим, 2) допомога дітям  з особливими потребами, 3)розвиток «українського греко-католицького садочка», 4) фонд громади (цілі, які визначають самі жертводавці).

 

Возлюблені у Христі браття і сестри, звертаюсь до Вас з проханням проявити свою особисту солідарність з дітьми сиротами, особами з особливими потребами, з людьми похилого віку та загубленими в самотності, з тими, кого суспільство забуло і відкинуло. Ваше служіння через складення пожертви, навіть тоді, коли воно є мінімальним, наприклад одна гривня в місяць, дасть змогу нам спільно допомогти людям, які знаходяться у складних життєвих обставинах. Тільки у взаємній підтримці ми зможемо відповісти на потреби тих, хто чекає нашої допомоги. Слова Христа нехай додадуть нам сили творити діла милосердя: «…і вийдуть ті, що робили добро, у воскресіння життя…» (Ів. 5, 29).

 

Нехай милостивий Господь благословить наші добрі починання та обдаровує своїми ласками
і щедротами.

 

 

З Архієрейським благословенням
вл. Тарас Сеньків, О.М.
Апостольського адміністратора Стрийської єпархії

 

Дано у місті Стрий
при Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці
30 серпня 2012 року

Джерело: stryi.ugcc.org.ua