//

Важливість євангелізації молоді. Папа Бенедикт ХVІ до другої групи філіппінських єпископів, які завершують візит «Ad limina apostolorum»

Від 25 листопада минулого року до 5 березня 2011 року – це етапи візиту «Ad limina apostolorum» єпископів Філіппін. Це країна з найбільшою кількістю католицького населення в Азії – майже 74 мільйони вірних, що становить понад 81% населення. Католицька Церква на Філіппінах має 16 архидієцезій, 57 дієцезій, 4 територіальні прелатури, 7 Апостольських вікаріатів та військовий ординаріат.

 

Приймаючи 18 лютого 2011 р., другу групу філіппінських єпископів, Святіший Отець Бенедикт ХVІ окремо наголосив на важливості євангелізації молоді. Папа відзначив, що завдяки постійній і наполегливій душпастирській праці місцевої Церкви, віра відіграє важливу роль у житті молодого покоління. Він заохотив єпископів постійно пригадувати молоді, що принади світу ніколи не зможуть задовольнити їхнього прагнення до щастя. Тільки справжня приязнь з Христом зламає бар’єри самотності, допоможе встановити справжнє і тривке спілкування з іншими, отой духовний зв’язок, який викликає бажання служити тим, кого любимо в Христі. Молодим людям потрібно вказувати на важливість Святих Тайн, що є засобами Божої благодаті, зокрема, Святої Тайни Подружжя, що від самого початку освячує життя подружньої пари, а Божа присутність допомагає молодій парі перемагати неминучі труднощі.

 

Бенедикт ХVІ також наголосив на тому, що душпастирство молоді, спрямоване на те, щоб Господь Бог зайняв перше місце у серцях молодих людей, включає не тільки турботу про покликання до християнського подружжя, але і до священичого й богопосвяченого життя.

 

Пригадаємо, що кожних 5 років, або коли випадає можливість, Папа по черзі приймає католицьких владик з усього світу, які прибувають до Риму з візитом “Ad limina apostolorum”, що у перекладі з латинської мови означає «До апостольських порогів», щоб особисто зустрінутись із Вселенським Архиєреєм. Цей візит включає зустрічі у ватиканських конґреґаціях та інших відомствах, моління в римських базиліках, а також спільну зустріч з Святішим Отцем, який дає їм відповідні напрямні вказівки.

 

Джерело: Радіо Ватикан