//

Копія статуї Христа Спасителя буде подорожувати світом

Від вчора, 29 серпня, на площі перед паризьким катедральним собором Нотр-Дам стоїть майже чотириметрова копія статуї Христа Спасителя з розпростертими руками – знаменитий символ Ріо-де-Жанейро. Саме це місто очікує 2013 р. близько 2 млн. учасників Всесвітніх Днів Молоді, а статуя нагадуватиме людям різних культур про цю молодіжну зустріч.

 

Статую Христа Спасителя, яка 12 жовтня 2011 відзначила своє 80-річчя, обрали «пілігримом миру». Її зменшені копії будуть «мандрувати» різними частинами світу. Копії сягають 3,8 м у висоту, їх виконав скульптор Аділон Лімам і майстри з Ріо.

 

Після Парижа статую повезуть до канадського Торонто, потім до японського Токіо і Мозамбікського Мапуту. Благословить її допоміжний єпископ Парижа Ерік де Мулін-Бефо в присутності пароха святині Христа Спасителя о. Амара Рапоса. «Христос з розпростертими руками є найголовнішим символом Ріо-де-Жанейро і виходить назустріч туристам, паломником різних культур і країн походження, показуючи що Ріо – це відкрите і гостинне місто», – цитує слова о. Рапоса агентство «SIR».

 

За матеріалами be.radiovaticana.va