//

У Львові роздаватимуть цукерки з цитатами Івана Павла ІІ

У неділю, 20 лютого, молодь спільно з Комісією у справах молоді УГКЦ проводитиме акцію «Світовий день молоді чекає тебе». Волонтери на пл. Ринок та пр. Свободи біля Оперного театру у м. Львові роздаватимуть перехожим цукерки, на яких будуть цитати Папи Івана Павла ІІ. Адже саме Іван Павло ІІ 1984 року започаткував міжнародну зустріч для молоді.

 

Так організатори акції хочуть поінформувати львів'ян та гостей міста про Світовий день молоді (СДМ), який відбуватиметься цього року 16-21 серпня у Мадриді. Передбачається, що на зустріч з Папою Римським прибуде близько двох мільйонів прочан із понад 100 країн. Акція розпочнеться о 16.00 год, повідомили ZAXID.NET у прес-службі Львівської міської ради.

 

На цукерках також можна буде знайти посилання на молодіжний християнський сайт «Дивенсвіт», де можна дізнатись більше інформації про подію. Вже наступного тижня волонтери роздаватимуть інформаційні листівки про зустріч молоді на парафіях міста, у планах також організація флеш-мобу.

 

Нагадаємо, 10 лютого розпочалася офіційна реєстрація молодих українців для участі у Світовому Дні Молоді (СДМ), яку проводить Комісія у справах молоді УГКЦ, яка, за дорученням Синоду єпископів УГКЦ, є відповідальною за формування та підготовку української делегації на СДМ.

 

Світовий День молоді започатковано у Квітну неділю 1984 року, коли Папа Іван Павло II закликав молодь Рима спільно відсвяткувати Рік Покути. Мета СДМ – зробити можливим пізнання Христа для сучасної молодої людини. У 1985 році Святіший Отець оприлюднив послання, звернене до молоді всього світу, а також встановив Світові Дні Молоді. Вони проходили в Буенос-Айресі, куди приїхало близько мільйона молодих людей; в Сантьяго де Компостела; в Ченстохові; в Денвері; в Манілі (близько 4 млн.); в Парижі; в Римі; в Торонто; в Кельні; в Сіднеї. Українська молодь вперше взяла участь у Світовому Дні Молоді 1991 року. Програма СДМ містить молитви, катехизи, фестивалі, концерти, вистави, екскурсії тощо.

 

Джерело: ZAXID.NET