//

"Я - доказ того, що Бог не робить помилок" – Нік Вуйчіч

Нік Вуйчіч, хоч не має ніг та рук, євангелізує людей по всьому світі.

 

Він народився з синдромом Тетра-Амелія, при якому людина народжується без кінцівок. У 1982 році ця хвороба була ще мало відома і більшість дітей з цим синдромом помирало ще до народження. Однак, Нік вижив і це не перешкоджає йому жити активно. Він займається різними спортивними дисциплінами, подорожує по світі та проповідує Ісуса – Спасителя.

 

«Мої батьки все життя були ревними християнами – каже Нік, - і коли я прийшов на світ, то це був тест, перевірка їх віри. Найважче питання було: якщо Бог любить моїх батьків, то чому дозволив, щоб таке сталося? Знаєте, апостол Яків пише в Першому розділі, другому вірші: «Уважайте за найвищу радість, мої брати, коли підлягаєте різноманітним випробуванням»

 

«У дитинстві я не розумів, чому милосердний Бог дозволив мені народитися в такому стані. Я завжди думав, що Бог не слухає мене, коли я просив його про ноги і руки. Я просив про диво, і коли Він не відповідав, я почав сумніватися в Його існуванні. Але ми знаємо, що Божі дороги є незбагненні, і сьогодні я вдячний, що можу показувати його велич через мою слабкість» , - говорить Вуйчіч. Він також додав, що в підлітковому віці хотів покінчити життя самогубством, і тільки віра в Бога допомогла йому відкинути цей намір. «У 15 років я довірився Ісусові. Я зрозумів, що Бог може об’явити своє діяння навіть через сліпця».

 

Відносно абортів, під час яких масово вбивають також таких людей, як він, Австралієць сказав:  «Я зустрів в своєму житті батьків, що очікували дитину, яку лікарі радили їм абортувати. Ці батьки знайшли моє відео на YouTube, і повірили, що їх дитина перебуває в руках Бога. Я зустрів багато дітей, які живуть, тому що їх батьки пізнали мою долю. Я з нетерпінням чекаю того дня, коли стану перед прихильниками абортів і скажу їм: убийте мене. Лікарі ніколи не думали, що у мене буде таке чудове життя. Що сталося б, якби лікарі раніше дізнались про мою інвалідність і переконали моїх батьків, що засудження мене на долю людини без кінцівок –нелюдський вирок? Я - доказ того, що Бог не робить помилок. Ніхто з нас не знає, які у Бога плани для нас», - говорить він.

 

Джерело: www.catholic-media.org