//

Женева: християни обговорять закон "про богохульство" в Пакистані

23 серпня Всесвітня рада Церков поінформувала, що 17-19 вересня з її ініціативи відбудеться міжнародна конференція на тему ситуації релігійних меншин в Пакистані. Форум пройде в екуменічному Центрі в Женеві з приводу ХХІ сесії Ради ООН з прав людини. Зазначається, що зустріч відбудеться в рамках зусиль, які докладає Всесвітня рада Церков на користь підтримки і солідарності з релігійними меншинами в Пакистані. "Вони піддаються переслідуванню і репресіям з причини спірного закону «Про богохульство", який існує в цій країні протягом майже 30-ти років", - наголошується в повідомленні Всесвітньої ради.

 

Під час форуму передбачені виступи представників релігійних меншин Пакистану а також громадських організацій, що діють заради захисту їх прав. "Ця конференція пройде з метою підняти до міжнародного рівня дискусію про погіршення ситуації з правами людини в цій країні, а також про зловживання" законом про богохульство", що передбачає смертну кару кожного, кого визнають винним", - розповів Джордж Чунакара, директор Комісії з міжнародних справ Всесвітньої Ради Церков.

 

Сумнозвісний закон був прийнятий в Пакистані в 1986 р. За нешанобливе ставлення до Корану закон передбачає довічне позбавлення волі, образливі слова на адресу Мухаммеда караються смертю.


Тільки за 2012 р. в Пакистані на підставі цього закону були засуджені 38 осіб, з них 14 - християни.

 

За матеріалами radiovaticana.org