//

Іракський учений: проти християн діють певні сили

Існують сили, які діють проти християнської присутності на Близькому Сході. У цьому впевнений професор Мехдат з Багдадського університету, який поділився своїми роздумами щодо ситуації християнської меншини в Іраку.

 

За словами вченого, християни живуть на території цієї держави з I ст. і особливо протягом останніх 50 років зробили великий внесок в будівництво Іраку. Він розповів, що багато прихильників Христа працювало в галузі медицини, освіти та на будівництві. "Але зараз нас менше і менше. Протягом останніх 30 років кількість християн зменшилася з 20% до 5% іракського населення ", - зазначив професор.


На його думку, основною проблемою для християнської громади в Іраку є діяльність окремих осіб, які спеціально створюють проблеми і намагаються знищити і зруйнувати країну.


Говорячи про відносини з мусульманами, професор Мехдат зазначив, що ще 40 років тому вони були на кращому рівні. Він вважає, що певна провина за це є і на слабкій іракській владі, яка не в змозі забезпечити безпеку християнам і часто не втручається в деякі складні ситуації.


Він розповів про негативні наслідки воєн, що пройшли на території Іраку, і ембарго, яке існувало на протязі 30 років. "Ірак - по-справжньому стомлена країна. Зараз економічна ситуація покращилася, але суспільне життя погіршилося, так як немає безпеки і спокою. Таким чином, навіть якщо економічна ситуація виглядає кращою, без безпеки народ жити не може", - сказав професор Мехдат.

 

За матеріалами: radiovaticana.org