//

Єпископ Дубровніка подякував золотим хорватським олімпійцям за свідчення віри

Єпископ одного з найкрасивіших і найстарших міст Хорватії – Дубровника Мате Узініч 23 серпня цього року прийняв на аудієнції частину хорватської збірної з водного поло, яка на цьогорічних Олімпійських іграх в Лондоні завоювала золоті медалі. Йдеться про гравців, як проживають у Дубровніку – Андро Бушлє, Нікша Добуд, Маро Яковіч, Сандро Сукно. Золотих спортсменів супроводжував їхній катехит Крешемір Марковіч.

 

Після перемоги на цього річних Олімпійських іграх хорватська команда взяла прилюдну участь у катедральному празнику на честь св. Власія мученика, який є одночасно і святим патроном міста Дубровнік, щоб скласти подяку Богові за перемогу в олімпійських змаганнях.

 

Єпископ подякував спортсменам за їхнє свідчення віри, оскільки вони є добрим прикладом для молоді, показуючи, що можна бути прекрасним професіоналом і активним мирянином. Також єпископ подякував спортсменам не тільки за те, що вони беруть активну участь у житті своїх парохій, але і за те, що вони завжди активно допомагають місцевій Церкві у проведенні різноманітних гуманітарних акцій.

 

У свою чергу спортсмени подякували за підтримку, яку дубровницька Церква надає у спортивному вихованні молоді і пообіцяли надалі залишатися вірними синами Церкви.

 

За матеріалами www.ika.hr