//

Африканський конгрес католицьких віруючих пройде в Камеруні

Єпископи Африки скликають Конгрес світських католиків усього континенту, який пройде в столиці Камеруну Явнде 4-9 вересня. Він організований Папською Радою у справах мирян у співпраці з Церквою у Камеруні як продовження подібних попередніх зустрічей на інших континентах, остання з яких була проведена в корейському Сеулі, в Азії, в вересні 2010 року. В Камерун прибуде близько 300 делегатів, яких направлять національні Конференції єпископів, а також католицькі асоціації та рухи, що діють на всьому континенті. Тема зустрічі - "Бути свідками Христа сьогодні в Африці" - дає можливість поглибити християнське покликання. Широка панорама питань мобілізує віруючих на гідну зустріч Року Віри. З цією метою буде проведено аналіз геополітичної ситуації і ролі Церкви на Чорному континенті.

 

20% населення Африки становить молодь від 15 до 24 років, а 42% - це ще  молодші африканці. Тому на Конференції будуть порушені відповідні теми - вклад молодих віруючих у життя Церкви і їх вплив на суспільний розвиток своїх країн, що вимагає адекватної підготовки та освіти.


У світлі місіонерської покликання мирян в основу робіт покладено Апостольські документи: звернення "Christifideles Laici (1988)", енцикліка "Redemptoris Missio" (1990) і два Апостольські звернення, прийняті Синодом африканських єпископів: "Ecclesia in Africa" і (1995) і "Africae munus" (2011).

 

За матеріалами radiovaticana.org