//

Ватикан уклав договір із компанією Apple

Видавництво Ватикану та компанія споживчої електроніки «Apple» вирішили об’єднати зусилля для того, щоб зробити папські катехези доступними у цифровому форматі через планшети та смартфони.


Бенедикт XVI є одним із найбільш відомих у світі богословів, його книги перекладені десятками різних мов, і багато з них стали бестселерами. Тепер Видавництво Апостольської Столиці вирішило подолати останню технічну перешкоду, надавши доступ до папських навчань через планшети та смартфони. «Це було обдумане і стратегічне рішення, оскільки рано чи пізно електронний формат став би необхідним; ми об’єднали зусилля із компанією «Apple», котра допомогла нам виготовити ілюстровані катехези Святішого Отця», – розповів о. Джузеппе Коста, директор Видавництва Ватикану.


Серію папських катехитичних наук разом із ілюстраціями різних шедеврів мистецтва вже впродовж двох місяців можна придбати через i-Tunes. Вже готовий том під назвою «Людина в молитві», і готується до випуску «Молитва в Новому Завіті».


Видавництво Ватикану володіє ексклюзивним авторським правом на книжки Папи. Отець Коста говорить, що ще зарано говорити про результати цієї ініціативи, проте Видавництво продовжуватиме розробляти подальші проекти для віртуального світу.


Після укладення договору між Ватиканом та компанією «Apple» гігант онлайн книжкового продажу «Amazon» також висловив зацікавлення у папських текстах.


За матеріалами Vatican Insider