//

Католицька Церква в Атланті отримала половину авторських прав на «Віднесених вітром»

Католицька архиєпархія Атланти, США, отримала в спадок від племінника Маргарет Мітчелл, авторки «Віднесених вітром», половину прав на торгову марку та літературні права цього світового бестселера.


Опублікована у 1936 році книга «Віднесені вітром» одразу стала бестселером, а знятий у 1939 році за її сюжетом фільм став володарем численних світових кінематографічних відзнак. Головні ролі у фільмі зіграли актори Кларк Гейбл та Вів'єн Лі.


Джозеф Мітчелл, син старшого брата Маргарет Мітчелл, помер в жовтні минулого року у віці 76 років. Він разом із братом Юджином успадкували рівні частки на авторські права відомої новели, авторкою якої є їх тітка. У своєму заповіті Джозеф Мітчелл зазначив, що передає свою частку архиєпархії Атланти.


Місцевий Архиєпископ Вілтон Грегорі зазначив, що архиєпархія «була благословенна щедрим дарунком» і підкреслив «горду католицьку спадщину» родини Мітчеллів. Відповідно до розпорядження покійного пана Мітчелла, 7,5 мільйонів доларів буде переказано у фонд побудови катедрального храму, а 3,5 мільйонів – католицькій благодійній організації «Catholic Charities Atlanta».


За матеріалами The Tablet