//

У Ватикані, в Соборі св.Петра, буде відправлена Літургія українською мовою

Українські прочани, учасники всеукраїнської прощі до Риму, яка відбудеться у жовтні, зустрінуться з Папою Римським та матимуть змогу взяти участь в урочистій Літургії в центральному Соборі Католицької Церкви, Соборі св.Петра, - повідомив журналістам Глава УГКЦ під час прес-конференції у Коломиї.

 

"Ви згадали про те, що цього року ми будемо мати ще одну гарну подію. Ми будемо підсумовувати рік, який присвячений 120-літтю Патріарха Йосипа і з нагоди цього ювілею ми реставрували унікальну споруду – Собор святої Софії у Римі, який збудував Патріарх Йосип на вигнанні.

 

З нагоди цього хочемо організувати всесвітню прощу українців. Туди приїде дуже багато людей з цілого світу. А відтак ця наша проща буде особливим моментом єдності і спілкування з Святішим Отцем. В нашій програмі є не тільки благословення відновленого Собору, ми хочемо теж подарувати Святішому Отцеві Бенедиктові XVI концерт української духовної музики, а 15 жовтня, в понеділок, відбудеться урочиста українська Літургія в Базиліці святого Петра.

 

Тобто всі ті прочани, які приїдуть, наші заробітчани, які працюють в Італії, матимуть змогу разом молитися на гробі святого апостола Петра. Отож, всі ті святкування показують ідентичність нашої Церкви. Ми є українська Церква, але ми є Церква всесвітня. Патріарх Йосип збудував Собор у Римі, щоб він збирав «в розсіянні сущих во єдино». І цей Собор продовжує це робити і наша Церква в діаспорі продовжує це робити. Але ми теж є Церква, яка належить до католицького сопричастя, і тому ми хочемо своєю присутністю в Римі висловити теж свою вдячність, любов і пошану і заявити про нашу повну єдність, сопричастя з наслідником апостола Петра, Святішим Отцем Папою Римським."