//

Влада В’єтнаму проти католицької лікарні для прокажених

Допомогу і підтримку для мешканців регіону Дак Пнан у В’єтнамі приніс візит місцевого єпископа. У місцевому осередку для прокажених проживає 160 осіб, більшість з яких – католики. Напруга тут виникла після того, як влада постановила зняти хрест з каплиці і демонтувати вівтар та скинію. Окрім того, на місці розп’яття та образу Богородиці було наказано причепити два портрети Хо Ши Міна. Представники влади зазначили, що цей будинок призначений для потреб мешканців села і не є місцем молитви. Незважаючи на спротив населення, їх лідера арештували.


Мешканці регіону відчувають, що такими рішеннями їх хочуть тероризувати і впокорити, а єпископ Майкл Хоанг Дук Он назвав таке рішення зловживанням зі сторони влади. Поліція, що прибула на місце конфлікту, також усунула дзвін і знищила дзвіницю. Серед католиків вибухнула паніка. Вони побоюються подальших репресій. Єпископ закликав вірних не боятись і заохотив витривати у вірі попри переслідування. «Від цієї миті кожен дім у цьому селі став малою каплицею, де можемо молитись до Бога за нас самих і за наших братів та сестер», – зазначив єрарх.


Вищезгаданий будинок був споруджений французькою благодійною організацією у 1999 році для мешканців села, хворих на проказу, більшість з яких є католиками. Будівля була призначена для молитви та іншої їх діяльності. Від 2007 року туди регулярно приїжджали священики з різних місцевостей, щоб проводити душпастирське служіння.


За матеріалами radiovaticana.org