//

Єпископ Аяччо: одностатеві шлюби руйнують підвалини суспільства

«Легалізація одностатевих шлюбів руйнує один із стовпів суспільства, а саме сім'ю», - заявив єпископ корсиканської єпархії Аяччо монс.Олів'є Де Жермані у зверненні, нещодавно опублікованому на єпархіальному інтернет-сайті. Зокрема, єпископ зіслався на проект закону, який зараз обговорюється у Франції, про легалізацію до 2013 року шлюбних союзів між особами однієї статі. Ця жвава дискусія торкнулася також єпархії Аяччо, яка з точки зору церковної адміністрації є частиною Французької єпископської конференції.


Підкреслюючи, що «релятивізм ставить під сумнів очевидність натурального шлюбу між чоловіком і жінкою», монс. Де Жермані заявив: «Міцний союз між чоловіком і жінкою, що створює сім'ю, глибоко вписаний в саму природу людини». І «якщо держава має право приймати закони про шлюб, у якому народжуються діти, - основа суспільства, - то вона не може надавати еквівалентний правовий статус типу союзу, який за своєю природою є безплідним і входить в сферу приватного вибору».


Єпископ Аяччо закликав до обережності в підході до цього питання: виступати проти шлюбу між особами однієї статі зовсім не означає бути гомофобом, у чому часто звинувачують католиків. «Предметом суперечки є те, що одностатеві пари представляються державою в ролі соціальної моделі в одному ряді з подружніми парами».


Єпископ Аяччо застеріг від зловживань, які можуть виходити від таких законопроектів, як дозвіл на усиновлення з боку гомосексуальних пар, або теорій про те, що статеві відмінності ґрунтуються вже не на біологічних аспектах людини, але на її особистому виборі. «Ці ідеології, - йдеться у зверненні єпископа, - привели до розпаду сім'ї і тепер прагнуть знищити людину як таку. В обох випадках це в підсумку призводить до дезінтеграції суспільства ».


Що ж можуть зробити католики? Церква єпархії Аяччо закликає вірних не зневірятися і зайнятися не тільки «засудженням цих ідеологій, але також звіщення Доброї Новини» про те, що «можна любити в істині, що краса сексуальності і шлюбу проявляється, якщо їх пережито в благодаті Святого Духа, відповідно до Божого задуму ».
На закінчення монс. Де Жермані закликав допомогти «дітям та молоді розпізнати підробки любові, які їм часто пропонують, і відмовитися від них, розвиваючи потенціал молодого покоління» в ім'я «великого служіння всьому людству».


За матеріалами radiovaticana.org