//

На свято Преображення владика Гліб молився з пластунами

Пласт дав мені почуття приналежності до українського народу, знання і відчуття української духовності.

Владика Гліб, Радіо Cвобода

 

19 серпня на подвір’ї Львівської духовної семінарії Святого Духа в рамках Ювілейної Міжкрайової Пластової Зустрічі, понад 1700 пластунів взяли участь у святковій Божественній Літургії, яку звершив Преосвященний владика Гліб (Апостольський екзарх для Греко-Католиків у Великобританії).

 

Як повідомляє Медіа-Центр ЛДС ,  зустріч пластунів є підсумком урочистостей, які проводилися протягом року з нагоди святкування 100-ліття «Пласту» в Україні .

 

«Людина є подібною до Бога у любові», зауважив преосвященний владика Гліб, підкреслюючи суть свята Преображення, адже у міжособистісній любові ми вбачаємо любов творця, що виявляється у піклуванні. Владика закликав пластунів бути носіями Господньої мудрості, правди і справедливості, які відкриваються людині преображеній Божою Славою.

 

«Пласт не лише зміцнює тіло, але гартує дух, виховує людину чесною, порядною, щоб вона вміла собі давати раду у житті, щоб життя будувала на вічних вартостях. Пластові табори, сходини, зустрічі, ігри мають свою виховну цінність і це виховує цілісну людину», – наголосив у коментарі для Радіо Свобода ,  владика Гліб, який є пластуном 52 роки.

 

Попереду на пластунів у Львові очікує ще ряд урочистих заходів, а завершення святкування 100-ліття «Пласту» відбудеться 24 серпня у День незалежності України, коли пластуни організують скаутське містечко біля пам’ятника королю Данилу, яке зможуть оглянути усі бажаючі та взяти участь у різних заходах, які підготують пластуни.

 

Прес-служба Львівської Архиєпархії