//

У смт. Івано-Франкове (Янів) освячено новий Господній храм

Преосвященний владика Венедикт, єпископ-помічник Львівський, 19 серпня у день Преображення Господнього звершив Чин освячення храму та очолив Архиєрейську Божественну Літургію у смт. Івано-Франкове, Янівського протопресвітерату (Яворівський р-н). Святиню освячено в пам’ять про Зіслання Святого Духа на апостолів. У престіл храму вкладено мощі святих мучеників Пратулинських.

 

Фундатором будівництва цієї чергової церкви є високодостойний добродій Володимир Артемович, коштом якого уже споруджено кілька храмів у Львові.

 

«Цей храм будувався рівно два місяці, два тижні і два дні» - розповів у своєму слові адміністратор новозбудованої святині протоієрей Іван Нижник. «Ще два місяці тому – додав священнослужитель – на цій території стояло пустинне місце, а сьогодні тут діє благодать Божа, завдяки старанням місцевої громади та жертовності пана Володимира Артемовича».

 

У своїй проповіді з нагоди празника Преображення Христового, владика Венедикт закликав, що Господь чекає переміни кожного з нас, щоб ми переобразилися і стали жити за прикладом Христа.

 

Варто зазначити, що парафіяни селища довгий час молилися у римо-католицькому костелі, який розташований поруч і тому в цей день став для усіх по-особливому святковим, адже тепер буде можливість молитися у своєму рідному храмі. Тому на урочистостях з нагоди освячення нового храму серед чисельних священнослужителів УГКЦ, були присутні і священики римо-католицької та православної парафій Янева. 

 

В знак подяки за можливість молитися у новому храмі, владика Венедикт, спільно з священиками висловили свою ініціативу гідну для наслідування іншими парафіями, цілий тиждень щодня молитися за доброчинців цього храму, завдяки жертовності яких у Львівській архиєпархії постала нова Господня домівка.

 

Відтак урочистості з нагоди торжества продовжилися надворі, де відбулася панахида, освячення монументу в пам’ять погиблих односельчан, виступи народних колективів та представників влади Яворівщини і благословення плодів.

 

Роман Соколенко,

прес-служба Львівської архиєпархії