//

У парку «Київ в мініатюрі» відтепер новий експонат: Патріарший центр УГКЦ

18 серпня у парку «Київ в мініатюрі» Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, благословив новий експонат: мініатюрне зображення Патріаршого центру УГКЦ, який включає Патріарший собор Воскресіння Христового та Адміністративний будинок. У освяченні взяли участь Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, духовенство, жертводавці та представники адміністрації парку.

 

«Це дуже символічна подія. Ми сьогодні благословляли макет, але маємо надію, що через рік ми будемо освячувати наш Патріарший собор. Наступного року ми будемо святкувати 1025-ліття Хрещення Руси-України. У Києві відбуватиметься засідання нашого Синоду. Ми хочемо дожити до того дня, щоб, з поміччю Божою і за допомогою наших жертводавців, у 2013 році освятити наш собор. Тож нехай це благословення буде передвісником великого освячення», − сказав у своєму слові Предстоятель УГКЦ ( слухати).

 

Блаженніший Святослав подякував родині Токач, яка з власної ініціативи та матеріальної допомоги спричинилася до виготовлення і встановлення цієї мініатюри. «Завдяки вам мешканці і гості столиці, які будуть по цьому "мініатюрному Києву" проходжуватися, матимуть у свідомості присутність УГКЦ, як невід’ємної частини архітектури цього міста, його історії і сьогодення», − сказав Блаженніший Святослав жертводавцям.

 

Користаючи з нагоди Глава УГКЦ закликав усіх вірних та людей доброї волі допомогти своїми пожертвами завершити будівництво Патріаршого центру, щоб могти його освятити.

 

Довідка

Парк «Київ в мініатюрі» відкрився 23 червня 2006 року. Площа мініатюрного міста 1,8 га. Своєю різноманітною колекцією споруд в масштабі 1:33 парк відображає сучасне місто Київ з найбільш відомими пам’ятками архітектури. На виготовлення всіх макетів пішло майже чотири роки.

Департамент інформації УГКЦ