//

Група лефевристів увійшла до Католицької Церкви

Традиціоналістська група, заснована на острові в Шотландії, була офіційно прийнята в лоно Католицької Церкви. Конгрегація Синів Найсвятішого Спасителя, також відома під назвою Міжальпійські редемптористи, на свято Успіння Пресвятої Богородиці отримала статус священицького інституту на єпархіальному праві. Спільнота, яка налічує близько 15 членів, перебувала в невизначеному стані з 2008 р., коли оголосила про своє бажання увійти в повне сопричастя із Апостольським Престолом.

 

Всі деталі визначено документом Бенедикта XVI "Summorum Pontificum", який затвердив можливість відправлення латинської св. Літургії по так званому Тридентському обряду. Раніше дана спільнота було частиною Братства св. Пія X, лефевристів - традиціоналістської групи, яка веде зараз діалог про відновлення спілкування з Апостольським Престолом.

 

22 серпня в спільноті відбудеться складання монаших обітів. Усі 15 осіб зберуться в домі на Папа Стронсей, невеликому острові, який входить в групу Оркнейських островів на північному сході Шотландії. Обіти прийме єпископ Хью Гілберт з Абердіна як ординарій цього церковного округу. До речі, єпископ Гілберт отримав хіротонію рівно рік тому, замінивши на посаді єпископа Пітера Морено, який пішов у відставку.

 

За матеріалами: radiovaticana.org