//

У Львові на вул. Гашека встановлять скульптуру Божої Матері

На місці колишнього фонтану, на вулиці Гашека, постійно збираються п’яниці та наркомани. Аби одуховнити це місце, люди вирішили встановити фігуру Божої Матері. Мешканці одразу кількох вулиць зібрали кошти та купили скульптуру. Однак далі справа не пішла. За погодженням звернулись до місцевого будинкоуправління ще у червні. У відповідь – глухо. Так і не дочекавшись якоїсь реакції з боку чиновників, люди попросили допомоги у журналістів.

Пані Дарія, ініціатор встановлення фігурки розповіла: «Люди собі купили Матінку Божу. Нікого ми про це не просимо. Як одна, так і друга церква підтримують цю ідею. Вони навіть писали листи, наприклад, в КЕЧ, щоб тут поставити Матінку Божу, аби можна було навіть ввечері у недільний час відправляти молебень».


У Сихівській райадміністрації пояснили, коли збиремо необхідні документи – одразу допоможуть. «Якщо потрібна буде якась консультація, мешканці можуть приходити, звертатися особисто до мене і в житловий відділ, і в комунальний. І я думаю, з боку Адміністрації буде підтримка у цьому питанні», – розповів журналістам заступник голови Сихівської райадміністрації.


Журналісти «Народного Контролю ZIK» допоможуть зібрати та погодити всі необхідні документи, тож скульптуру Божої Матері буде встановлено.

 

Джерело: ЗІК