//

Бенедикт XVI: «Католицька акція» – це «школа святості»

Папа Бенедикт XVI надіслав Послання до учасників 27-ї Федеральної асамблеї руху «Католицька акція» в Аргентині. Папа закликав учасників щедро ділитися своєю вірою і підкреслив, що їхня організація є «школою святості». «Ваші групи – це школа, в якій ви навчаєтеся з повною відданістю справі Царства Божого і глибокого євангельського способу життя», – написав Папа.


На думку Святішого Отця, сьогодні «Католицька акція» може допомогти в створенні гуманітарної, позитивної, відповідальної культури – здатної служити країні. Бенедикт XVI назвав їхню зустріч – святом віри, покликання і місії.
«Будьте щедрими, доброзичливими, турботливими і, перш за все, будьте свідками краси віри», – написав він.


«Католицька акція» Аргентини налічує сьогодні близько 30 тис. членів, що належать до 800 парафій. Організатори Федеральної асамблеї повідомили, що захід пройде від 18 до 20 серпня в Лухані та збере 7 тис. учасників з усієї Аргентини та інших країн Латинської Америки. Зустріч, на їхню думку, допоможе обміну досвідом євангелізації та визначенню напрямків діяльності на наступний трирічний період. На асамблеї будуть присутні представники єпископату країни.

 

За матеріалами: radiovaticana.org

 

До речі: «Католицька акція» була заснована 1922 року. Завдання організації – духовне і моральне відродження суспільства, праця з молоддю в сфері освіти і катехизації. Зараз рух нараховує близько 400 000 членів, більшість з яких живуть в Італії. Трьох італійських сподвижників «КА» Папа Іван Павло ІІ беатифікував 2004 року.


У Польщі та Україні цю організацію ліквідувала комуністична влада. Нині вона відроджується: у РКЦ під назвою «Католицька Акція», у УГКЦ – «Українська молодь –Христові» (таку назву цей рух отримав 1933 року, за часів митрополита Андрея Шептицького, після того, як під цим гаслом відбулась чисельна зустріч членів руху).


Двох єпископів, Микиту Будку та Івана Латишевського, які по черзі очолювали цей рух в УГКЦ у складний воєнний період, Папа Іван Павло ІІ також проголосив блаженними.