//

Нунцій в Німеччині: країна багато втрачає, не слухаючи Папу

Апостольський нунцій в Німеччині Архиєпископ Жан-Клод Перріс зізнався, що Папа дуже переживає через те, що до нього мало прислухаються в Німеччині. На думку ватиканського дипломата, це велика втрата для батьківщини Понтифіка. В інтерв'ю "Сhrist und Welt" - додатку до німецького видання "Die Zeit", єрарх висловив упевненість в тому, що Церква повинна прикладати більше зусиль для того, щоб відповідати на питання сучасного світу.

 

"Ми говоримо про речі, які людям не зрозумілі. Необхідно звертатися до початкових елементів віри і пояснювати їх простими словами і образною мовою. Передання віри повинно відновитися в сім'ях, бо інакше можемо закривати храми", - зазначив ватиканський дипломат.

 

Говорячи про проблему "порожніх храмів" і кризу священичих покликань, нунцій наголосив, що причина цього не в бездіяльності церковних інститутів, але в сучасній ментальності і браку віри. "Ми потребуємо нової культури суспільства, спільного життя у вірі. Для цього нам необхідні такі великі святкування як Всесвітні Дні Молоді зі св. Літургією за участю Папи на великих олімпійських стадіонах. Вони показують, що людина не самотня", - сказав Архиєпископ Перріс.

 

Дипломат критично висловився стосовно суперечок всередині Церкви в Німеччині між духовенством і мирянами. Він зазначив, що альтернативою суперечки є діалог, який, у свою чергу, є необхідним. "Ті, хто хоче, щоб правильною визнавалася тільки їхня позиція, не ведуть діалогу", - вважає Архиєпископ. На його думку, відкритість єпископів на розмову з мирянами в Німеччині є мужнім кроком, але в ній важливо бути дуже уважним і не дозволити «перевернути Церкву догори ногами».

 

За матеріалами radiovaticana.org